28 Ekim 2013 Pazartesi

ŞAMPİYON 6/R..:)))




  • İBB Akşemsettin Ortaokulu'nda yapılan deneme sınavında (aynı net ve puan ile) okul 1. si olan 6/R sınıfı öğrencisi iki mükemmel insan; Nurbahar ÖZCAN ve Begüm KARAÇUHA 'yı bireysel başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Çocuklar sizlerle gurur duyuyor başarılarınızın bir ömür boyu devam etmesini diliyorum..:)
  • Okulumuzda sınava giren 19 şubenin 1.' si olan 6/R sınıfını tebrik ediyorum..Kalbim sizinle..:))
  • Ayrıca 6/R sınıfından okul 4. olan Beyza BOZ, 10. olan Zeynep POLAT'ı, 6/L sınıfının 1. si Aykut KAPLAN ile Yaşar Erim KARAHAN'I ve 6/N sınıfının 1. si Ahmet Can OĞUZ 'u tebrik ediyorum..:))

10 Ekim 2013 Perşembe

6. Sınıflar için Açılar ve Üçgenler Etkinlikleri

6.sınıf açılar 1 testini indirmek için TIK TIK la..
6.sınıf açılar 2 testini indirmek için TIK TIK la..
6.sınıf üçgenler testini indirmek için TIK TIK la..
6.sınıf tümler, bütünler ve ters açılar testini indirmek için TIK TIK la..

Çocuklar açılarla ilgili öğrendiklerinizi pekiştirebileceğiniz etkinlikler bunlar. Çıktılarını alıp çözmenizi tavsiye ediyorum. Yapamadığınız soruları mutlaka öğretmenlerinize sorun ve doğru çözümlerini öğrenin..Kolay gelsin..

7. sınıflar için Faktöriyel - Permütasyon Etkinlikleri

Faktöriyel etkinliklerini indirmek için buraya TIK TIK la..
Permütasyon etkinlikleri indirmek için buraya TIK TIK la..

Çocuklar soruları indirip çözümlerini yapın.Cevaplarını daha sonra yine buradan indirebileceksiniz..Kolay gelsin..

7 Ekim 2013 Pazartesi

El İle Çarpma Teknikleri

Çarpım Tablosunu Ezberleyemeyenler İçin İlginç Bir Yöntem

Ödev nasıl yapılmalıdır. .?




 Bugün 6/L sınıfında yaptığım ödev kontrolünde beğendiğim ödevlerden bazıları. 6/L sınıfından MEHMET, ELİF ve ŞİLAN' ı kutluyorum.Dikkat ettiğim noktalar;

1) Çözümler kitap üzerine yapılacak
2) Cevap anahtarindan kontrol edilip renkli kalemle tik atılacak ve yanlışlar işaretlenecek.
3) Çözülemeyen yada yanlış yapılan soruların çözümleri CD' den izlenecek, anlaşıldı ise sorunun yanina "anladım" yazılacak, anlaşılmayan sorular okulda derslerimizde, seçmeli derslerde yada kursta öğretmene sorulacak. Kısacası anlaşılmayan hiçbir soru kalmayacak çocuklar..


Birazda Yenilerden..:))

Adam artist ya..:))


Güzeller..:))


Bunlarda geleceğin "gün" cüleri..Bu kadar olur yani..Daha 5. sınıfta başlamışlardı haftalık gün yapmaya..Dikkat edin çocuklar kendinize..Sizler için endişeleniyorum..:)) 


Benim en çok sevdiğim resim bu..Tebrikler..:))



Unutmadık Sizleri..

8 / C
Güzel günlerdi..:))



Galatasaray Lisesi


8 / B
Heralde en çok sevdikleri Beden Eğitimi öğretmenleri bendim..Her ders Futbol..:))


Matematik Kursu

   Bu hafta Matematik Kursu Salı ve Perşembe olmak üzere 2 gün yapılacaktır. Aşağıdaki listelerde kimlerin hangi gün kursa gelecekleri belirtilmiştir. Kurs başlama saati 15:10 olup kursumuz 16:40'ta bitecektir. Kursumuz her iki günde 6/R sınıfında yapılacaktır. Kursa katılan öğrenciler kesinlikle yanlarında Coşku Yayınlarının 6. sınıf Matematik soru bankası ile gelecektir. Kursa gelecek öğrencilerin servislerine mutlaka kursa kalacaklarını, bu yüzden çıkış saatlerinin 16:40 olduğunu haber vermeleri gerekmektedir. Kurslarla ilgili herhangi bir değişiklik olduğunda yine buradan ilan edilecektir.

6 Ekim 2013 Pazar

Taha Bey'den sevimli mi sevimli bir poz..:))



Ödev yapması için ikna çabaları sonuç verdi..Demekki isteyince yapabiliyorsun Tahacım..Birdaha ödevlerini son ana bırakma ama olurmu..
6 / L-N-R sınıflarına duyuru;

   Ders ve Çalışma kitaplarınızdaki açılar ve çokgenler ödevlerinin yanında zambak soru bankalarından 17. Bölüm yapılacak..
   
Soru Bankaları %100 soru çözümlü olduğundan herkes yapamadığı yada yanlış yaptığı soruyu tekrar çözmeye çalışsın çözemezse CD den çözümü izlesin ve anlaşılmış ise soru numarasının yanına "Anladım" yazıp geçsin..Yinede anlaşılmaz ise o soruları mutlaka hafta içinde öncelikle bana, soramazsa seçmeli derslerindeki öğretmenlerine, yinede soramaz ise arkadaşlarından birine sorarak tüm soruların doğru cevaplarını öğrensin..

   Unutmayın sizlerin yapamayacağınız sorular genellikle sınavlarda çıkacak olan sorular olacaktır..O yüzden yapamadığınız soru kalmaması gerekir..:))


6-1 lik Real Madrid maçında talihsiz bir ASLAN..::)



Ders Çalışma Programı



5/I Sınıfı 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı Etkinlikleri


5 Ekim 2013 Cumartesi

Leyla ile Mecnun - Mecnun Matematik Öğreniyor

DİKKAT..! Blog'da acemi var..:)

   Her bloğun bir giriş yazısı olmalı mı? Eğer cevap "evet" ise bu giriş yazısında neler olmalı pek bir fikrim yok..Adeta arabanın arka koltuğunda kurulmuş oturan çocuğun "arabada bebek var" yazısının anlamını kavrayamaması gibi benim de durumum..Evet, Blog'da acemi var ve bununla ilgili neler yapabileceğime dair hiçbir fikrim yok.

   Aslında çok uzun zamandır "Birşeyler yapmam lazım.." dediğim, fakat "Nasıl..?" sorusuna birtürlü cevap bulamadığım duygularımın belkide ilk dışa yansıması oalcak bu blog.

   
   1985 Kastamonu / Tosya doğumluyum.
   2008 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun oldum ve aynı yıl İstanbul/Küçükçekmece Dr. İffet Onur İÖO' nda göreve başladım. Kendi adıma 'acemice' diyebileceğim 1. yıl sonunda askerlik görevim için Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı' nda buldum kendimi. Ve 6 aylık kısa bir aranın ardından 2010 yılının Şubat ayında tekrar 'çok seveceğim' öğrencilerime kavuşmuştum. Evet..Sizleri çok seveceğimi ilk günden hissetmiştim çocuklar. Mezun olduklarında çok duygulandığım ama bir o kadarda başarılarından dolayı gururlandığım 8/A-B-C-D, mezun edemediğim 7/A-B ve tabiki askerde bile beni unutmayan ve "ilk göz ağrılarım" dediğim Senanur, Seher, Elif, Gamze, Ertuğ ve Mehmetler..Biz sizlere birşeyler öğretirken emin olun sizlerden de birçok şey öğrendik. "Öğretmenlik" mesleğini öğrendik biz sizlerden..
   
   İşte bana öğretmenliği öğreten Dr İffet Onur İÖO' ndaki yıllarımdan beri kafamı kurcalayan "Öğrencilerim için başka neler yapabilirim..?" sorusunun cevabı olan bir başlangıçtır bu blog. Bütün Eğitimciler öğrenci başarısının Veli-Öğrenci-Öğretmen üçlüsünün iletişim halinde olması durumunda daha da artacağını bilir,söyler. Benim için de bu iletişimi güçlendirmek adına bir araç olacaktır bu blog. Neler yapacağım konusunda net bir fikrim olmasada kafamdakileri;
-Çocuklar için hazırladığım etkinlikleri,
-Yazılılardan sonra yazılı soruları ve cevaplarını,
-Öğrencilerimiz için önemli "Verimli Ders Çalışma Metodu", "Ders Çalışma Programı".. gibi önemli Rehberlik Faliyetlerini,
-Velilerimiz için önemli ve gerekli olduğunu düşündüğüm Rehberlik Faliyetlerini,
-Öğrencilerimizle birlikte yaptığımız etkinliklerin fotoğraflarını, videolarını yayınlamak,
-Kendisini 'Matematik Sevdalısı' olarak tanımlayan biri olarak dikkatimi çeken eğlenceli matematik örneklerini paylaşmak,
-Eğlenceli matematik yarışmaları düzenlemek,
-Önemli duyuruları ilan etmek,
-Öğrencilerimin motivasyonunu artırmak adına Haftanın, Ayın öğrencisini, en başarılı sınıfı, en güzel ödevi yayınlamak
-Ve şuan aklıma gelmeyen birçok şey olarak sıralayabilirim..

   Tabiki bunları yaparken başarıya ulaşmak adına siz değerli takipçilerimden de yardım almak istiyorum. Sizinde düşündükleriniz, bizimle paylaşmak istedikleriniz olursa lütfen bu konuda bana yardımcı olun. Yazımı bugünlerde okuduğum ve çok etkilendiğim bir söz ile bitirmek istiyorum..

    "İmkansızı başarmak için, İmkansızı denemek gerekir.." FSM
  
   Sevgi ve Saygılarımla..